Preskoči glavno vsebino
Objavljeno: 13. 02. 2019

Komunala, Kranjska Gora, d.o.o. je organizirala Zimsko komunaliado 2019 v Kranjski Gori

Šport in igra sta naravni človeški stanji. To dvoje smo združili na 17. zimskih komunalnih igrah, ki so tokrat prvič potekale v prelepi Kranjski Gori. Celotno prireditev je organizirala KOMUNALA KRANJSKA GORA v sodelovanju z JEKO, javnim komunalnim podjetjem, d.o.o., Jesenice. 

 

Osnovni cilj zimsko športnega tekmovanja delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, druženje in utrjevanje medsebojnih odnosov na športnem področju, je bil dosežen. Tokratnih komunalnih iger se je udeležilo kar 338 tekmovalcev in 70 navijačev iz 29 podjetij iz vse Slovenije, na kar smo kot organizatorji izredno ponosni.

 

Kranjska Gora nas seveda ni razočarala. S svojo infrastrukturo je poskrbela za odlično počutje in razpoloženje vseh udeleženih, piko na i pa je postavilo še prelepo sončno vreme.

 

Organizirana so bila tekmovanja v štirih uradno razpisanih disciplinah; veleslalomu, deskanju na snegu, teku na smučeh in sankanju v mešanih parih. Poleg tega se je bilo mogoče pomeriti tudi v družabnih igrah; najprej so se tekmovalci po zasneženi strmini spustili s poki ali pležuhi, nato so se imeli priložnost pomeriti v pikadu in nogometu z zorbi, na koncu pa še v vlečenju vrvi.

 

Nato se je dogajanje iz snežne plaže preselilo v Dvorano Vitranc, kjer je bilo poskrbljeno tudi za večerjo, podelitev pokalov in praktičnih nagrad najboljšim uvrščenim in zabavo z Rock Paryzani in Niko Zorjan.

 

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate, seveda pa se zahvaljujemo tudi navijačem, ki so tekmovalce vzpodbudili k tako dobrim rezultatom, ne nazadnje pa tudi številnim sponzorjem za vso podporo in odličen odziv. Za izvedbo tekmovanj v veleslalomu in deskanju na snegu se zahvaljujemo RTC Žičnicam Kranjska Gora in Alpskemu smučarskemu klubu Kranjska Gora.

 

Vesel sem, da sem sprejel ponujeni izziv organizacije športnih komunalnih iger. Ob tej priliki bi se še enkrat zahvalil sodelavki, Henriki Zupan in Maja Kržišnik iz podjetja JEKO, d.o.o.  Iz srca hvala pa tudi vsem ostalim, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, da bo dogodek udeleženim še dolgo ostal v lepem spominu.

 

Blaž Knific, direktor Komunale, Kranjska Gora, d.o.o.

 

Članek je bil objavljen tudi v Zgornjesavcu, pri lokalni televiziji ATM pa so posneli prispevek o dogodku

 

Blaž - tek na smučeh Komunaliada 2019

 

Komunaliada 2019 Komunaliada 2019

 

Komunaliada 2019 Komunaliada 2019

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.