Preskoči glavno vsebino
Objavljeno: 17. 03. 2023

Predavanje Društva za zaščito živali Ljubljana in Zavetišča Horjul

V Društvu za zaščito živali Ljubljana so v sodelovanju z zavetiščem Horjul pripravili predavanje o domačih in prostoživečih mačkah.

 

Tudi v občini Kranjska Gora zavetišče Horjul skrbi za zapuščene in prostoživeče mačke. Z odgovornim lastništvom, preventivo in zmanjševanjem števila nikogaršnjih živali želimo dolgoročno zmanjšati stroške občine, ki jih ima s plačevanjem oskrbe zapuščenih živali, ter seveda omogočiti čim bolj kvalitetno življenje vseh mačk v vaši občini.

 

Mačke so zelo pogosta domača žival, zato del predavanja namenjamo potrebam mačk in kako za njih res dobro poskrbimo. V Sloveniji pa pogosto srečamo tudi prostoživeče mačke. To so potomke domačih mačk, ki so jih ljudje zapustili, zato živijo brez skrbnika v našem okolju. V okviru predavanja želimo predstaviti prostoživeče mačke ter kako lahko za njih poskrbimo, kako omejimo populacijo in preprečimo širjenje bolezni.

Predavanje je namenjeno tako lastnikom mačk kot tistim, ki prostoživeče mačke opažajo v svojem okolju in jim želijo pomagati. Razložili bomo tudi razliko med divjimi, domačimi in prostoživečimi mačkami. 

 

predavanje

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.