Preskoči glavno vsebino
Objavljeno: 02. 07. 2018

Žalostno stanje na ekoloških otokih

V zadnjem času se soočamo s povečanjem nepravilnega ločevanja in neprimernega odlaganja odpadkov na ekoloških otokih.


Odgovorno ravnanje z odpadki je skrb vsakega posameznika, bodisi domačina ali zgolj obiskovalca naše občine. Stanje na zbirnih otokih je zaskrbljujoče, le-ti se spreminjajo v male zbirne centre in odlagališča vseh vrst nesortiranih odpadkov. Delavci komunale dnevno praznijo zabojnike, problematični pa so kupi smeti izven zabojnikov, ki tja nikakor ne sodijo in jih smetarsko vozilo ne more odpeljati. 

Vse občane pozivamo, da odpadke ločujejo in odlagajo dosledno, saj s svojih mačehovskim odnosom škodujejo izgledu celotne Kranjske Gore. 

Divja odlagališča in kupi odpadkov na eko otokih niso problem in odraz dela komunale, temveč malomarnega, neodgovornega odnosa občanov.

 

Kosovne, gradbene, nevarne in druge specifične odpadke, ki jih ni možno odložiti v hišni zabojnik, lahko brezplačno oddate na zbirnem centru;

  • v ponedeljek od 7. do 15. ure
  • torek, sreda, četrtek, petek od 11. do 17. ure
  • vsako prvo soboto v mesecu od 8. do 12. ure

 

V podjetju bomo v sodelovanju z občinsko redarsko službo še dodatno poostrili nadzor, se trudili identificirati povzročitelje nezakonitega odlaganja odpadkov in jih tudi prekršku ustrezno sankcionirati.

 

Dovje Eko otok Dovje

 

Dovje 2 Eko otok Dovje

 

 

 Eko otok Bor

 

 

Poskrbimo, da takšnih prizorov v prihodnje ne bo več.

Prijavite se na e-novice in bodite med prvimi obveščenimi.